Vatrogasna postaja Novi ZagrebVatrogasna postaja Novi Zagreb kao jedna od pet vatrogasnih postaja Grada Zagreba nalazi se u samom srcu urbanog dijela Gradske četvrti Novi Zagreb. 

Pokriva područja cijelih Gradskih četvrti: 
NOVI ZAGREB istok
NOVI ZAGREB zapad i
BREZOVICA

Prema zadnjem popisu stanovništva Vatrogasna postaja Novi Zagreb pokriva područje od 206,52 km2 s 130 000 stanovnika. 

Vatrogasna postaja Novi Zagreb - područje djelovanja: područje od rijeke Save, južno do Velike Mlake na sjeveru, Jakuševec na istoku te Dragonožec - Lipnica na zapadu kao i južna prigradska područja Grada Zagreba. 

Vatrogasna postaja Novi Zagreb sagrađena je i otvorena 20. srpnja 1983. godine, a započela je s vatrogasnim radom 26. srpnja 1983. Prvi Zapovjednik Postaje bio je Zlatko Ivančić. Brojno stanje Postaje bilo je tada 21 zaposlenih operativnih vatrogasaca raspoređenih u 4 smjene. U tim prvim danima u Postaji su bila smještena i tri vatrogasna vozila i to : navalno vozilo, auto cisterna i automatska vatrogasna ljestva.

Danas vatrogasna postaja Novi Zagreb broji 54 operativna vatrogasca, sa po 13 djelatnika u jednoj smjeni uključujući telefoniste i zapovjednika postaje. U prosjeku Postaja Novi Zagreb ima 500-tinjak vatrogasnih intervencija godišnje, od čega se najveći broj intervencija odnosi na tehničke intervencije u prometu i na objektima, te obzirom na veliko ruralno područje požare otvorenog prostora u kojima nam veliku pomoć pruža i 15 Dobrovoljnih vatrogasnih društava s našeg područja. Osim velikog ruralnog područja na području djelovanja Postaje nalazi se i veliki broj stambenih visokih objekata, kao i sjecište bitnih prometnih pravaca (zagrebačka obilaznica, auto put A1) i rijeka Sava.

Kontakt podaci:
Adresa: Radoslava Cimermana 84
Telefon: 01 4896 140  
e-mail: postaja.novi-zagreb@vatrogasci-zagreb.hr
Zapovjednik vatrogasne postaje: Mario Benković
e-mail:  mario.benkovic@vatrogasci-zagreb.hr