Društveni život JVP Grada Zagreba

U JVP Grada Zagreba odvija se cijeli niz sportskih aktivnosti kako u službi, tako i izvan službe.

Kao sastavni dio radnog vremena sportske aktivnosti se izvode u jutarnjim satima nakon pregleda vozila i opreme i čišćenja kruga postrojbe.

Najpopularniji sport u JVP Grada Zagreba je odbojka, nazvana kao „vatrogasni sport“. Svaka vatrogasna postaja ima odbojkaško igralište. Naši djelatnici bili su vodeći sportaši raznih reprezentacija od one Policijske uprave Zagrebačke, pa do gradskih reprezentacija. O njihovim odbojkaškim sposobnostima svjedoče mnogobrojna osvojena prva mjesta na natjecanjima.

Također je popularan mali nogomet, stolni tenis, košarka. Na međunarodnom natjecanju u malom nogometu u Budimpešti osvojili smo 5. mjesto.

Biciklistički klub zagrebačkih profesionalnih vatrogasaca „193“, novo je osnovana sportska udruga. Dosad zabilježene ture uključuju one po Zagorju, Mrežnica, Kupa, Žumberak, Sljeme i dr.

Paragliding je također vrlo popularan sport. Naši su djelatnici kroz letački klub „Bijele strijele“ radili prelete od 70-tak kilometara, a klub je smješten u DVD-u Jarun. Možemo se pohvaliti mnogim uspjesima na natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji, Bugarskoj i Slovačkoj.

Speleologija je sportsko istraživačka djelatnost, koja se bavi istraživanjem spilja i jama, i korisna je u spašavanju ljudi. Naši djelatnici djeluju u Speleološkom odsjeku Hrvatskog planinarskog društva „Željezničar“. Zagrebačka spilja Veternica je sa svojih 7128 metara četvrta najduža spilja u Hrvatskoj.

Udruga profesionalnih vatrogasaca Zagreba (UPVZ)
Udruga je osnovana 27.09.2004. godine i služi kao mjesto okupljanja zagrebačkih vatrogasaca. Zajedno sa sindikatima organiziraju razne sportske i ine aktivnosti. 


Fotogalerija

Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4