Skigasci - klub

„Skijaški klub profesionalnih vatrogasaca Zagreba“je osnovan dana 23. studenog 2010. godine osnovan. Skraćeni naziv Kluba je „Skigasci Zagreb“.

Prema našem Statutu, član Kluba može postati svaki zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Klub trenutno broji dvadeset i šest (26) članova.

Uz promociju zdravog, sportskog života, naš Klub ima za cilj i promociju vatrogastva, Grada Zagreba i jednog od mnogih simbola Grada Zagreba, a to je Medvednica.

Kako bi naš Klub uspio ostvariti cilj da se što više zaposlenika JVP GZ aktivno počne baviti skijaškim sportom, aktivnosti Kluba usmjerene su na Sljemensko skijalište koje nam je najdostupnije.

Sukladno vatrogasnoj struci, Klub u domeni svog djelovanja provoditi zaključke koji se nalaze u „Operativnom planu gašenja požara na Medvednici“, koji je donesen u travnju 2007. godine, i to na način da će aktivnosti Kluba biti usmjerene na stimulaciju vatrogasaca da u slobodno vrijeme što više borave na Medvednici kroz cijelu godinu. Na taj će način svaki vatrogasac bolje upoznati područje Medvednice, a samim aktivnostima u Klubu, automatski će se izvršiti i podizanje fizičke spremnosti vatrogasaca.

Sa dobrom vatrogasnom opremom, provedenom obukom i fizičkom spremnošću, zagrebački vatrogasci će kvalitetnije moći obavljati izvršenje spašavanja osoba i materijalne imovine kako na velikom šumskom kompleksu Medvednice, tako i na području Grada Zagreba.
Kroz sve aktivnosti Kluba odnose s Gorskom službom spašavanja, Parkom prirode Medvednica i Šumarijom Zagreb, podižemo na još višu i kvalitetniju razinu.

Pored svega, istaknuli bi i višegodišnje sudjelovanje naših vatrogasaca na osiguranju svjetskog skijaškog natjecanja „SNOW QUEEN TROPHY“ na Sljemenu. Sudjelovali smo na osiguranjima mnogih sportskih susreta i osiguranju sportskih objekata sa voljom i željom za očuvanjem istih, zbog prirode našeg posla i iz ljubavi za sportom.

Članovi našeg Kluba svake godine sudjeluju na međunarodnom vatrogasnom skijaškom natjecanju koje se održava u Sloveniji, uz pokroviteljstvo naše Postrojbe, Sindikata vatrogasaca Grada Zagreba i Udruge profesionalnih vatrogasaca Zagreba.

Fotogalerija

Slika 1
Slika 2
Slika 3