2. Konferencija vatrogasaca glavnih gradova EU


slika iz baze

8. svibnja 2017. 

2. Konferencija vatrogasaca glavnih gradova Europske Unije održat će se od 11. do 13. svibnja 2017.  u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Time nastavljamo dobar posao kojeg je prošle godine započeo zapovjednik Vatrogasne postrojbe Pariza. Sve aktivnosti su pažljivo planirane, koordinirane i podržane od strane zapovjednika Vatrogasne postrojbe Pariza.

Ideja vodilja je da se glavni gradovi zemalja EU suočavaju s istim rizicima obzirom da su politička, gospodarska i kulturna središta naših zemalja. Stoga su problemi vatrogasnih i žurnih službi vrlo slični te zbog toga razloga stavljamo naglasak na zajedničke izazove i zajednička rješenja s ciljem bolje zaštite života naših građana. Svrha ove konferencije je nastavak razmjene iskustava i rješenja izazova s kojima se vatrogasci i žurne službe moraju suočavati.

U petak 12. svibnja održati  će se službeni dio konferencije a sudjelovati će zapovjednici i najviši časnici vatrogasnih organizacija iz cijele Europe.